Portfolio Speed drawing film til Kriminalforsorgen

Speed drawing film til Kriminalforsorgen

Jeg mødte en medarbejder, som sagde til mig: "Jeg forstod simpelthen ikke, hvad organisationsændringen gik ud på. Men da jeg havde set den lille tegnefilm, forstod jeg pludselig det hele." Så formidlingen er lykkedes. De små film er super

Lars Thuesen, Udviklingschef i Kriminalforsorgen

Kriminalforsorgen er i gang med en større organisationsændring i 2014. Korte speed drawing film skal lette formidlingen af den komplekse forandringsproces. Jeg har tegnet tre film over en periode på et halvt år og hver film har formidlet de nyeste budskaber om den overordnede strategi og implementering.

Formålet med den første film er at fortælle hvorfor organisationen skal ændres. Samtidig er det vigtigt at formidle, at man stadig holder fast i de nuværende værdier “Vi tager sammen ud på en fælles rejse …og tager vores værdier med os”. I film nr 2 formidles hvordan organisationen kommer til at se ud.

Den tredje film fortæller om de nye måder, hvorpå man kommer til at samarbejde på i Kriminalforsorgen.

Forud for visualiseringsprocessen ligger der en hel del research og en tæt dialog med Udvikligsafdelingen om de vigtigste budskaber, målgrupper og hensigten med filmene. Jeg har læst en hvidbog, rapporter og power points i akademisk sprog og omsat de vigtigste pointer til ni billeder.

Visualiseringsproces IMG_0937

Jeg tegner med sort tusch på tyndt papir. Vi bruger et lysbord, og det gør, at den hvide baggrund står i så klar hvid kontrast til den dybsorte. Draw2think tegner og filmene optages og redigeres af We Add Motion.

Speed drawing optagelse Speed drawing optagelse