Portfolio Visual Thinking i Gladsaxe Kommune

Visual Thinking i Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune afholdt Byrådsseminar den 4. og 5. marts 2016. Til dette arrangement havde Børne- og Kulturforvaltningen en fortællestation om projektet, “Tidlig Indsats”. Til at præsentere dette projekt havde de brug for en tegning til at anskueliggøre alle elementerne i projektet. Irene Mynthe gennemgik materialet sammen med udviklingskonsulenterne for at finde frem til de rette billeder samt fortællingen på tegningen.

Der var efter sigende et stort engagement på fortællestationen, og der er stor tilfredshed med tegningen, som vist hænger på rådhuset.

Dan Roam’s tænkning (Visual Thinking) blev brugt til at strukturere indholdet med tegninger. Denne tilgang er fantastisk effektiv. Visual Thinking gør, at indholdet hurtigt kommer til at stå super skarpt for alle deltagere i processen. Det gør også, at eventuelle huller/ uklarheder eller uoverensstemmelser bliver synlige, og det kan i nogle tilfælde forlænge processen, men hvis teamet er klart, kommer vi hurtigt frem til et resultat i form af en stor tegning, som kan bruges til at præsentere budskaberne.

Irene Mynthe er grafisk facilitator og kommer ud til kunden og faciliterer processen samt tegner den store tegning med tykke markers på stort papir, og efter ca 4 timer i alt er plakaten færdig. Et optimalt antal deltagere er 3-4 personer.